Начать новую тему Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.
 Бортовий журнал Sashanova (CHERY TIGGO 2.0) Китайський бобік 
Версия для печати Пред. тема | След. тема 
Автор Сообщение
Новичок

Автомобиль: Tiggo 2.0
Клубная карта №: 0

Сообщение Бортовий журнал Sashanova (CHERY TIGGO 2.0) Китайський бобік
Зареєструвався на чері форумі і першим ділом вирів завести бортовик :? І так по порядку..після спонтанної продажі своє джилі ск яка служила мені вірою і правдою 5років, я постав перед вибором нового авто :drag: .. чому спонтанної? –бо ніби й особо то продавати не збирався, так ляпнув парочці знайомих шо б може б продав, то й намалювався клієнт –родич колєги який знав мою історію моєї машин від покупки її мною в салоні.. процес пішов, авто уїхало новому власнику а я залишився перед вибром шо ж купувати далі?. :surprised . Вибір був не великий..бюджет ше менший. Моніторив авторіа чуть лі не цілодобово..ну шо..то шо мені ше б якось сподобалося виходить за мій бюджет, то шо можу собі купити –нафіг не хочу..вобщем класика..все як зажди.. :facepalm З паркетників мені світив або чудо російських інженерів типу Нива, або плагіат китайських копімайстерів, або древній бобік відавший не одну йолку під капотом зато з гордою маркою на шильнику. Зупинився на середньому варіанті, першим на оглядини попався грейтвл пегас-на вид пачті лендкрузер, всередині чомусь місця не так багато..рама все ж таки зїдає місце по висоті, сів за руль проїхвся..мама дарагая.. %) та воно жорстке яке..капец :shock , другим був на оглядинах тоже грейтвол але модель ховер, ну то вже більш-менш, чуть менше жорсткий але і ціна вже вища, ;) ну і все що залишилось чері тіго..як не дивно зовні менший за попередні моделі але всередині набагато просторіше, ну і рульожка вже до легкової авто наближене, в общем передивився я пару варіантів тих бобіків, ше раз переконався в неадекватності оцінки авто більшістю людей, типу –та все там окей, пачті в кульках, приїжджаєш а там.. печаль вобщем.. :cry :facepalm і вот варіант (як виявилось крайній) бобік 2008р. їздить (купили) в 2009, пробіг 59тис. підтверджений оф.сервісною книжкою з обслуговуваням, мотор 2,0 тіпа міцубісі з стартовою ціною -6к$. Перше шо порадувало –адекватний чувак, :-D який дуже хотів продати машину свого покійного тестя, яка просто стояла і займала паркомісце під будинком а в нього ше й своя машина там стояла, шо не порадувало –купа дрібних косметичних дефектів ЛКП, “рижики” по порогах і низу дверей, купа дрібних подряпин, які з двох метрів вроді і не видно, але вони є, завели двигун –гул такий ніби відро шариків в мотор засипали, :shock вобщем спочатку думаю яких 6тис. чувак?..за шо?.. :surprised :facepalm в надії почути як завжди та то фігня, на швидкість не впливає і коштує зробити три копійки, я б мав розвернутися і піти..але чувак ну дуже хотів продати авто і з моїми аргументами зразу погоджувався і тут ше підключилася моя жінка і торг пішов такий.. :shock вобщем то треба було чути.. :D і так кінцева ціна того чуда на завтра забрати -4,3к$..ну в принципі а чому б і ні?..беру. :-) На завтра приїжджаємо в МРЕВ і чувак на радостях на експертній стоянці заїжджає заднім ходом вже пачті моїм бобіком в опель :shock ..ковпак запаски трохи тріс..вобщєм мінус сто баксів за невдалу парковку, :| далі я з розпечатаною інструкцією як поставити авто :-D за пів дня з видом «рішали» знімаю і ставлю дві машини, Джильку на нового власника, бобіка –на себе..все бобік мій :idea: …На наступний день приїжджаю на роботу, беру деревяний патик до вуха і шукаю джерело шуму –генератор, знімаю , міняю підшипник (55грн польський) ставлю..вуаля шуму нема.. :-) далі перевзув гуму літню (дали в придачу з бобіком ше рідна) і потрохи їзджу.. На даний момент проїхав вже на ньому півтора тисячі, розхід канєшно після 1,5 Джилі трохи пєчаль..9-9,5 місто, траса 7-7,5, :sad але шо поробиш..бобік, загалом авто подобається, дуже практичне, задні сідушки такі трасфомери шо ого го, то шо раніше возив на прицепі –тепер пхаю в бобік, вже дві 200л бочки віз, +матрас 2мх1,4м на даху, минулого тижня –впхнув бетономішалку на 150л… :happy З поломок –окрім того підшипника нічо не міняв, але після поїздки на Буковель загорівся значок абс і він відповідно не працює, міряння датчиків по опорах ніц не дало, в нормі..хтів зняти з них сигнал на вході в комп управління АБСом, але звичайна цешка шось ніц не показує..або тре брати осцилограф, або крайній варіант –їхати на комп.діагностику.. В подальших планах, поставити нормальну двохсторню сигналізацію, камеру заднього виду, або парктронік (ше не рішив шо) , затонувати, ну і напевно саме глобальне – позабирати ті рижики і перефарбувати його по кругу..А також задумуюся над встановленням ГБО..поки так, далі буде :?

Вложения:
cheryjpg.jpg
cheryjpg.jpg [ 125.51 КБ | Просмотров: 7162 ]
Ср май 04, 2016 13:54
Бывалый

Автомобиль: Tiggo Florida 1.8

Сообщение Re: Китайський бобік
Ох Саша, Саша ...Купить Тiгго,щоб возити в ньому 200-лiтровi бочки,бетономiшалку ???Капец!!Це ж надо таке вчудить ?А з бетономiшалкою буде бiльше пального витрачати,з бочками поготiв - хiба ти про це не знав ?Може краще треба було взяти до джилi хорошого причiпа для працi в господарствi,а Тiгго хтось купив би для душi.Бо я так розумiю купивши за недорого коня,вирiшили эксплуатувати його як вола.Ну так кiнь довго не протяне,i подальша його доля - утiль,бо до третього хазяiна вже мабуть не доживе :( .З цiною дiйсно пощастило :-)
А так машинка вигляда чудово!

И было у прынца 3 невесты - 1 красивая,2 умная,3 богатая.И женился прынц на той у которой были самые большие сиськи ...

Ср май 04, 2016 16:27
Новичок

:-D :-D :-D гуморист однако ;) з бетономішалкою я постійно не їзджу, тому сильно бензину більше не спалив :D причіп у мене є..фаркопа нема :( вот прикуплю взагалі конурент камазу буду :-D на рахунок "не доживе" -тіпун тобі на язик :oops: я на Джилі шлакоблоки возив і то їй ній не стало :D так шо прекрасно він доживе, більше того може навіть ше в кращому стані буде ніж зараз :) Вот получив від мене комплект новеньких ковриків, зара шукаю малярку по адекватним цінам, бо вигляда то він чудово, але тільки здалеку :?

Ср май 04, 2016 16:38
Бывалый

Автомобиль: Tiggo Florida 1.8

Ну то ж звичайно я трохи жартую.Трохи...а все iнше чиста правда :-P

И было у прынца 3 невесты - 1 красивая,2 умная,3 богатая.И женился прынц на той у которой были самые большие сиськи ...

Ср май 04, 2016 16:43
Новичок

нє нє..скільки техніки не мав то ше б такого не було шо б я продавав шось в гіршому технічному стані чим купив :eek: то не про мене :?

Ср май 04, 2016 16:56
Новичок

Сообщение Re: Бортовий журнал Sashanova (CHERY TIGGO 2.0) Китайський б
Оновлю трохи тему :D і так накінець збулася мєчта ідіота і я поставивив собі газ :idea: так як не хотів балон в салон а під днище то прийшлося викинути стандартний глушник, на його місце пришпандьорити газовий балон (вліз на 45л) і в тунелі заінсталював банку від уаза звук став трохи "прямоточнішим" :? але в межах допуску моїх вух Газове обладнання все Томасетто, крім блоку управляння -кме нево, тепер ше хочу варіатор на запалювання поставити до комплекту і з газом буде закінчено :bye:

Вложения:
глушак.jpg
глушак.jpg [ 224.96 КБ | Просмотров: 7060 ]
газбалон.jpg
газбалон.jpg [ 327.6 КБ | Просмотров: 7060 ]
газ.jpg
газ.jpg [ 245.46 КБ | Просмотров: 7060 ]
Вт май 24, 2016 14:40
Стажёр

Автомобиль: Chery Elara 2.0 base

Балон важко було інсталювати , якісь значні переробки необхідно було робити? Придивляюсь до Тігго, але як на ньому газ ставиться та скільки газу жере ?

Сб июн 18, 2016 16:40
Эксперт

Автомобиль: Tiggo 2.0 ГБО

Сашко, все ж не забудь тросік газу перекинути по верх повітряного патрубка, від катушки подалі.
Повір, не я перший з бубном танцював із-за дурнички... ;)

Пн июн 27, 2016 10:52
Новичок

Цитата:
Балон важко було інсталювати , якісь значні переробки необхідно було робити? Придивляюсь до Тігго, але як на ньому газ ставиться та скільки газу жере ?
нічого надважкого не було, балон інсталюється досить просто, підводиш балон під днище, під балон дошку+домкрат і прижамєш то все діло до кузова, далі я то все діло саморобними металевими лєнтами (полоски листового металу вирізані болгаркою :D ) попритягував до кузова..все :idea: Я ше поставивив до ГБО варіатор, так взагалі їде чудово, розхід..ну вот прокатався по морям сумарно 2750км, розхід газу вийшов середній 9,5л/100км., по місту до 12л, а взагалі розхід сильно залежить від того як сильно (чи не дуже) наїпуть тебе на заправці :drag:
Цитата:
Сашко, все ж не забудь тросік газу перекинути по верх повітряного патрубка, від катушки подалі.
Повір, не я перший з бубном танцював із-за дурнички...
Переставив давним давно :D

Ср авг 10, 2016 15:16
Бывалый

Автомобиль: Тигго 2.0+ГБО

А зачем трос переставлять и вопрос какие ощущения от установки вариатора?
Вариатор уменьшил расход,динамика как на бензе или нет?
Где покупали?

Вс сен 25, 2016 20:30
Новичок

сорі давно не заходив :oops: тросік в стоковому варіанті треться об катушку запалювання і з часом катушка може почати пробивати, відчуття від варіатора самі позитивні, розхід..не можу точно сказати чи зменшився так як по суті після установки ГБО через 2 тиждні вже поставив варіатор і особо точних замірірів за такий короткий час не зробиш, так як по суті виїздив балон газу, зараз розхід біль менш стабільний, 9,5л траса, і 11-12 місто, динаміка..ну скажем так тяговий момент на низьких обертах по відчуттям виріс тобто на низах до 3 тис. машинка краще тягне на газу після 3 тис, вже бензин рулить, купляв в себе в місті на гуртовні газових запчастин за 980грн, +100грн шнурок до компа, встановлював і настроював сам..

Вт ноя 15, 2016 10:57
Бывалый

Автомобиль: Тигго 2.0+ГБО

Какой город?Я так понимаю механика?
И по трассе какая скорость?

Вт ноя 15, 2016 11:46
Новичок

м.Львів :D , да механіка, траса в стандартних межах 100-120

Вт ноя 15, 2016 15:00
Бывалый

Автомобиль: Tiggo 2.0, ГБО_BRC

Саша, поздравляю с удачной покупкой!

У меня такой же цвет и размер. Ну и газ... И матрац возил и двери, и холодильник...
По кузову - все зачищаю и закрашиваю уже 6 лет. Перекрасить все можно, но не поможет. Летом надо снять решетку и передние крылья (они на болтиках). Там под болтами, вокруг саморезов защиты и в нижней части крыла ржавчина образуется.
Камеру заднего вида и парктроники нужно. У меня 2 камеры :) Одна на зеркало заднего вида выведена. Установлена в фонаре стоп сигнала и смотрит вдаль. Вторая вставлена в спойлер (есть где-то тема с фотками как спойлер ставил, как сверлил, винты вкручивал) - эта на магнитолу показывает от бампера и на 2-2.5 метра назад. Камеру надо брать широкоугольную, чтобы честных 140 градусов было хотя бы, и желательно инфракрасную. Зимой темнеет рано и обычная камера показывает один туман без подсветки. Парктроники - хорошо, но они могут сломаться, не сработать на наклоне или брусчатке. Максим отписывался, что поставил тоетовскую камеру в номерном знаке и что тоже хорошо. (не верю. Бордюр плохо видно, расстояние до задней машины не определить точно, ну и забрызгивться там она должна) Хотя в спойлере тоже забрызгивается .
Пороги я себе заклеивал бронированной пленкой (не самой толстой). Жалею, что не сделал это на новой машине. Еще наклеил по бокам молдинги пластмассовые на скотче. Ну это скорее для красоты. Еще ветровики раньше делали широкие. Очень удобно, можно приоткрыть стекло, но брызги от встречного авто не прилетят в лицо :)
По расходу у вас все ок. У меня газ в среднем 12л. Зимой - фары, печка, пробки. Летом кондиционер. Если по трассе ехать, то после 90 расход начинает расти... Усреднено на 50 т.км и выходит 12 л. Но все же дешевле бензина :)

Удачи!

Ср ноя 30, 2016 0:19
Новичок

Цитата:
Саша, поздравляю с удачной покупкой!
Дякую :drinks:
Цитата:
По кузову - все зачищаю и закрашиваю уже 6 лет. Перекрасить все можно, но не поможет. Летом надо снять решетку и передние крылья (они на болтиках). Там под болтами, вокруг саморезов защиты и в нижней части крыла ржавчина образуется.
Це й нюанс мене найбільше напрягає в тій машині, таке відчуття шо вони той метал нічим похожим на гальваніку навіть не покривали :sad: Напевно зніму ті крила, хотів тим літом але не вийшло, лише підкрилки познімав трохи обробив і все зібрав назад..
Цитата:
Камеру заднего вида и парктроники нужно.
да цього мені дійсно не хватає :( , особливо шо на попередній машині був парктронік і вже привик а тут.. :oops:
Цитата:
Пороги я себе заклеивал бронированной пленкой (не самой толстой). Жалею, что не сделал это на новой машине.
я пороги таки знайшов час обчухати болгаркою до чистого металу і обробити ортофосфоркою+епокисдний грунт в 2 слоя + чорна фарба в 2 слоя +2 слоя лаку, думаю на пару років мало б хватити :oops:
Цитата:
Если по трассе ехать, то после 90 расход начинает расти...
ну то на всьому так, закони аеродинаміки ніхто не відміняв :D просто 90км/год на ній їхати по трасі якось не виходить...в основному тримаю в районі 3-х тисяч по тахометру то якраз 110-115км/год..
Вложение:
11.jpg
11.jpg [ 868.89 КБ | Просмотров: 6518 ]

Вт дек 06, 2016 16:13
Новичок

Субота, сонячний гарний ранок, якраз всі умови шо б поміняти новий повітряний фільтр..правда на вулиці мінус 8 но то таке :oops ..будівельний фен нам в помощь :-) Ну і про вибір фільтра, всі нормальні люди купують фільтри строго під свою модель авто, но той шлях занадто простий для мене 8-), покуривши профільні форуми любітєлєй чайна техніки вияснив шо "оригінальний" фільтр чомусь встає так шо не дуже щільно закриває периметр короба і в декого підсос повітря, тому лбди ставлять фільтри від шевроле еванди, я вирішив на отриманих знаннях не зупинятися і пішов ше далі :happy ..покуривши інфу про фільтри вияснив шо геометричні розміри фільтрів (як би то дивно не звучало) в різних виробників на одну і ту ж модель авто -різні, можуть відрізнятися вплоть до 10мм по якійсь стороні, то я вже підібрав найбільший по розмірах з недорогих якийсь корейський РАС-013 за 118грн. Знявши короб фільтра і вставивши новий я поняв шо я чуток перестарвся і короб підлягає тюнінгу для повного і щільного прилягання і закривання..пара хвилин роботи здобрених матюками і все гут.. :yahoo ну і наостанок пара фоток вечера пятницї які наглядно демонструють за шо я люблю дане авто 8-) ..його універсальність і практичність для дому для сім’ї :thumbup чергове перевезення великогабаритних грузів, повний комплект мебелі для ванної кімнати, а сьогодні поїду за комплектом з 6 деревяних стільців і матрасом 140х190см :-)

Вложения:
2.jpg
2.jpg [ 91.95 КБ | Просмотров: 6257 ]
1.jpg
1.jpg [ 93.04 КБ | Просмотров: 6257 ]
заміна філтра.jpg
заміна філтра.jpg [ 209.24 КБ | Просмотров: 6257 ]
Пн фев 13, 2017 13:06
Новичок

І так незамітно підкрався один рік як я володію чудо-автомобілем китаяцької вишневої кантори.. маємо на сьогодні пробіг 73тис. з яких 14тис. мого, китайський бобік справно возив мою дупу (і не тільки мою :) ), купу великогабаритних вантажів, чим мене несказано постійно радував ібо більш практичної машини з точки зору перевезти всьо чи майже всьо –у мене ше не було. :idea: . Якихось проблем за рік типу шось відвалилося, поламалася, і інших в стилі ¬– ніхто нікуди не їде, не було, з тих проблем які були було дві, після того як встановив ГБО і проїхав тис.5 почала погано заводитися на бензині на холодну –причина почав заганятися регулятор тиску палива від постійного ганяння бензину по кругу коли авто працювало на газу, пофікисив відключив бензонасос при роботі на газу попутно замінив бензофільтр і почистив бензонасос (хоча там по суті не було шо чистити). Друга причина погано в холода їхала на газу ібо сам редуктор стояв в місці –гірше не придумаєш і нормально не прогрівався, пофіксилось –перестановкою газового редуктора в нормальне тепле місце –проблема відразу відпала, ну і все.. А тепер про сумне. .візьмемо калькулятор, напружимо пам’ять і попробуємо підбити калькуляцію моїх вкладень в той бобік на протязі року не враховуючи палива. Для початку вартість деталей які були необхідні для приведення бобіка після купівлі в нормальний стан (підшипник генератора +реставрація передніх стойок + запи до ходової )=1600грн, до речі Фебест незважаючи на прогнози знатоків про 2-3тис. і викинути вже проїхав більше 10 тис. і поки на заміну не проситься.. дальше матеріали для фіксання рижиків (фарби, грунти, лаки, мовілі і т.п) =1000грн, дальше розхідні матеріали (масло в коробку, в гідрак, в мотор всі фільтра) =1400грн, ГБО (ГБО+варіатор+переєрастрація+переробка вихлопу) =10000грн, обесшумка =1000грн, (вітровички+коврики в салон в багажник)=1050грн, двохстороня сингалка=1500грн, фаркоп = 700грн,тоніровка вікон = 1250грн, комплект дисків на зиму+болти до них = 3000грн, страховка =600грн, ну вроді все..сумуєм –отримуємо =24100грн :drag: ..багато це чи мало, вирішуйте кожен для себе сам, для мене –намало, але чи повязанна така сума з китаяцьким походженням авто і чи витратив би я менше купивши якесь авто іншої марки? ..навряд чи..хоча..але маємо то шо маємо. На даний момент бобік вєсьма живенько їздить і ніяких вкладень для цього (окрім палива) не потребує..хоча ні..абс я так і не зробив, може б варто, хоча на швидкість то не впливає тому далі буде… :buba:

Пт мар 17, 2017 11:28
Начать новую тему Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.   [ Сообщений: 17 ]