Приблизно місяць тому почав періодично світитися значок ABS на приборці, також сам ABS спрацьовував помилково при гальмуванні. Так як машину при цьому тягнуло вправо, то підозра впала на датчик ABS переднього правого колеса. Відкрутивши його від ступиці я не побачив на ньому металевої стружки , яка б вказувала на знос зубчатого колеса ABS. Я все протер від багнюки та встановив його на місце. Нажаль проблема залишилась і тоді я , маючи bluetooth адаптер ELM 327 вирішив визначитись який насправді датчик ABS "виносить мізки". Почитав наш форум, я наткнувся на цікаве
посилання від форумчанина windecor. Перейшовши по ньому я подивився пізнавальний ролік авторства Якова 12 де він доступно пояснив за допомогою якої програми і як зчитати помилку ABS. Встановивши програму TiggoDiag на комп"ютер я під"єднався до блоку керування за допомогою bluetooth адаптера ELM 327. Провівши діагностування я зчитав помилки ABS. Як виявилося проблеми виникли з датчиками переднього правого та переднього лівого колеса. Зробив фото помилок.
Вложение:
коди помилок ABS 1.jpg [ 63.88 КБ | Просмотров: 198 ]
Чекаю на вихідні , буду шукати в чому причина в проводці чи все ж таки датчикам прийшов кінець. Відпишусь за результатами.